La tarda i el vespre del dissabte dia 2 de desembre, la Fira del llibre Indilletres oferia quatre propostes verdaguerianes per entrar de ple en el text i l’obra de Jacint Verdaguer. Un esdeveniment únic i singular que marcarca la 6a edició de la Fira del la Bisbal d’Empordà.
Obria la tarda la rondallaire Caro von Arend amb Canigó, una història gegant fent entrar grans, petits i molt petits en el gran poema èpic de Verdaguer.
Al Pavelló Firal continuava a les 6 de la tarda el debat Verdaguer sense sotana amb l’escriptor Àlvar Valls i la filòloga i bisbalenca Roser Carol, autors de la Verdaguer dia a dia. Cronologia de Jacint Verdaguer (Verdaguer Edicions, 2023). Un debat moderat per Jordina Boix, directora de la Fundació Verdaguer, que va reflexiona sobre la imatge del poeta i on Valls i Carol van llegir i comentar alguns dels moments en què el poeta havia estat a la població.
A 2/4 de 8, al mateix escenari, Anna Maluquer (veu) i Natàlia Arroyo (clarinet) portaven a escena el muntatge poètic i musical La Pomerola, el poeta. L’obra aplega la lectura dramatitzada de de la totalitat del poema Primavera (Verdaguer Edicions, 2020) el darrer poema llarg que Jacint Verdaguer va compondre durant els moments més dramàtics i angoixants de la seva vida.
Finalment, a les 9 el Teatre Mundial s’omplia per la preestrena en exclusiva a les comarques gironines de Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer, amb l’assistència d’Albert Naudín, director de la pel·lícula. El film narra les excursions i ascensions del poeta Jacint Verdaguer pel Pirineu que són la gènesi del gran poema èpic Canigó. La proposta, emmarcada en el projecte Verdaguer Pirineus, va començar a l’any 2016, ja ha fet part del camí tot explicant la primera gran travessa del 1882, amb la pel·lícula Maleïda 1882. La Bisbal d’Empordà, en el marc d’Indilletres, serà l’única ciutat de comarques gironines que gaudirà d’una preestrena de Canigó 1883.